Black Bear: Põhja-Ameerika "omanik"

Black Bear: Põhja-Ameerika “omanik”

Kuigi kui nad ütlevad meile, et Põhja-Ameerikas on karusid, siis kujutame ette kuulsat grizzlit, tõde on, et see ei ole see, mis elab neis laiuskraadides. Ja kas piirkonna "omanik" on must karu. Me räägime teile kõigest järgmistest artiklitest.

Ameerika musta karu omadused ja elupaik

See lihasööda imetaja on kõige levinum imetaja Põhja-Ameerikas ja seda võib leida Kanadast ja Alaska Mehhikosse. Ta eelistab metsi ja mägesid, kust leida head toitu ja peida koobaste ja puude vahel.

Nagu nimigi ütleb, on must kand Enamikus kehas on pimedas karusnahk, välja arvatud pruun või punakas punuke. Mõnes eksemplaris võivad olla pruunid, kaneel või šokolaadjuuksed, eriti need, mis elavad Lääne-Ameerika riikides. Me võime leida populatsioonid kuni 500 üksikisikute mitmes rahvusparkides nagu Yosemite, Yellowstone'i ja Great Smoky Mountains.

Iga aasta taganeb ta juuksed ja tema paks nahk kaitseb seda putukate hammustustest. See võib mõõta kuni kaks meetrit pikk ja kaaluda umbes 150 kg keskmiselt, kuigi naised on väiksemad ja peenemad kui meestel.

Tema silmad on väikesed ja tema visioon ei ole väga hea, kuigi ta saab eristada värve, samal ajal kui nii lõhna kui ka kõrv on piisavalt arenenud. Selle pika nina abil saab toitu puude, lehtede ja oksade vahel.

Must karu harjumused, söötmine ja paljunemine

Erinevalt teistest karud, Ameerika musta ei talvituvad "range" viisil, kuid jääb riigi uimasust kogu talve, elades rasva, mis on kogunenud sügisel … Enne oma koobas peita saate süüa kuni 20 000 kalorit ja mitu liitrit vett päevas!

Külmade kuude lõpus läheb see suunas valede ja keskmiste kõrguste suunas, et pääseda päikese valgusele ja kuumusele. Kui suvel areneb, vali metsad, kus saab end kõrgete temperatuuride eest kaitsta.

Kuigi see on toit, on see omnivorous Ingested peamiselt köögiviljad, marjad, tammetõrud, kõrrelised, puuviljad ja maitsetaimed. Samuti tarbib see sipelgaid, termiite, mesilasi ja lõhnu, mida ta tuvastab ja püüab oma pika nurga all. Ta on suur mee fänn ja suve jooksul lähened jõgedele, et lõhet harrastada täieliku hüppega.

See karu on suurepärane ujuja ja võib ronida puud muljetavaldava agilityga. Sel moel põgeneb ta ohtude eest, peamiselt inimestest jahi poolt. Lisaks sellele on see võimeline kõndima oma kahel tagajalal või istuma kivi, pagasiruumi või kivi puhata.

Must karu on üksi peaaegu kogu aastaVälja arvatud juhuslikud kohtumised valdkondades, kus on palju toitu ajal Kiima hooajal ja paljundamine, ja kui ema hoolitseb cubs (isane ei osale ülesanne).

Paaritumine toimub mai-juunini ja rasedus kestab umbes seitse kuud, kuid ei alga kohe pärast kopulatsiooni. Naised täidavad ovulatsiooni viivitamatut siirdamist, nii et sünnid esinevad sügisel.

Iga pesakond koosneb ühest või kahest juuksekasvata, pimedast ja ligikaudu 350 grammist kaalukast kutsikast. Ema õed neid istungi kaheksa kuud ja sealt nad lahkuvad närist õppida jaht, saada hea nina ja põgeneda kiskjate (sh hunt, puma ja pruunkaru).

Jättes vanema kaheksateist kuud või kui nad on "heaks" emade õppetunde, millest nende ellujäämine sõltub.

Vaata videot: Blackbear – idfc [LYRICS]

Like this post? Please share to your friends:
Lisa kommentaar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: