Himaalaja loomastik

Himaalaja loomastik

See on maailma suurim mägipiirkond ja kuigi selle kliima on nii ebasoodne, on paljud loomaliigid siin elanud. Selles artiklis me ütleme teile, kuidas Himaalaja loomastik on moodustatud. Uskuge või mitte, see ala on koduks ligi 400 looduslikule liikile!

Kuidas on Himaalaja loomastik?

Enamik elanikke siin on linnud, kuigi imetajad on kõige kuulsamad. Parim aeg näha metsloomi Himaalaja elada ja elada on sügisel, septembrist novembrini, kui loomad rändavad madalamal kõrgusel. Mõned kõige iseloomulikumad on:

1. Goral

See bovid on olemas kogu Himaalaja mäeahelikul ja selle elanikkond väheneb jahi tõttu. See elab kuni 4000 meetri kõrgusel ja isaspetsialal on märgitud territooriumid umbes 25 hektaril. See on väga liikuv, jookseb suurel kiirusel ja toidab rohtu ja lehti.

-PHOTO Goral avatakse käesoleva article- on umbes 130 sentimeetrit ja kaalub umbes 40 kilo, on halli või pruuni mantel, pruun jalad ja tumeda triibu selg. Mõlemal naisel ja meestel on sarved kõverdunud peaaegu 20 cm pikkusega.

2. Snow leopard

See lihasööja imetaja elab kõikides Kesk-Aasia mägedes kuni 6000 meetri kõrgune ja seda pole palju teada. Selle peamine omadus on hallide, laigud, väga paksud ja tihedad; Tal on suur saba, mis saab magama minnes.

Lume leopardpäevane jahti ja on jõudnud püüda loomi, kelle suurus on kolm korda suurem. See on väga pikk hüpata ja võib kõnnite vahel kivide või lume kaudu ilma probleemideta tänu oma polsterdatud jalgadele. See on üksildane loom, mis erinevalt teistest lehmadest ei reena.

3. Jak

See bóvido on teine ​​tüüpiline esindajad eluslooduse Himaalaja: elutsevad külma stepid ja kõrbed asub vahemikus 4000 6000 meetrit kõrge, looduslikud või kodustatud vormi. Tiibeti keele sõna "yak" tähendab "isane", mistõttu naised on nn "nak".

Nad on tuntud oma pikkade karvade, peamiselt kõhu (jõuavad maapinnani), mustad või pruunid. Ta on pikkade sarvedega – meeter – sarnane pulli omadega. Meeste isendid võivad kaaluda umbes 1000 kilo ja elada üksinda. Naised koos oma noorte vormidega on kuni 12 isendiga karjad. Neil on võimalus ronida lumetu mägi ja armastada ujuma.

4. Pruun karu

Selle teaduslik nimi on Ursus arctos isabellinus, kuninganna Elizabetti auks ja elab nii Himaalaja kui ka Karakorumi nõlvadel. Kuna neid on väga raske näha, pole teada, kui palju eksemplare elab selles piirkonnas.

Himaalaja pruunkaru on suur dimorfseid, kui meestel jõuda 220 sentimeetrit pikk ja naised 180. Mõlemast soost talveunne oktoobrist aprillini den või koobas. Nad söödavad taimi, juure, putukaid ja väikseid imetajaid, keda nad pärast päikeseloojangut külastavad.

5. Tar

Himaalaja loomastik koosneb mitmest kitsest, nagu ka tõrva puhul, mida võib näha India ja Tiibeti vahel. See võib mõõta umbes 170 sentimeetrit ja kaaluda umbes 180 kg; tal on lühikesed sarved ja kumerad tagurpidi, ja mehed omavad sellist kätt, mis varjab neid karmal talvel.

Üks neist on kõige tuntumate omadustega Nad saavad ronida lumega kaetud rocks ilma probleemideta, et saada maitsetaimi või puud, mille toitmiseks. Mehed elavad üksi ja naised oma noorena. Nad kogunevad kokku tõuaretusperioodil ja ainult üks isendiga sündi – see kestab seitse kuud.

Vaata videot: Apelsin / Himaalaja

Like this post? Please share to your friends:
Lisa kommentaar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: