Lõuna-Aafrika fauna

Lõuna-Aafrika fauna

Mis a peamiselt prairie ökosüsteem ja Krugeri rahvuspark loomade ja taimede peamiseks reservuks, Lõuna-Aafrika loomakasvatus on tõesti põnev. Selles artiklis räägime teile mõne riigi kõige iseloomulikuma liigi kohta.

Kuidas on Lõuna-Aafrika fauna?

Peale "suurte viie" on veel kümneid liike, mis asuvad selles mandriosas. Enamik neist asub Krõheri rahvuspargis ja kõige rohkem teavet imetajate ja lindude kohta, mille hulgas on:

1. Lycaon

See lihasööda imetaja – pilt, mis avab artiklit – on Tuntud kui Aafrika metsik koer, hiina koer või maalitud hunt. See on kogu Aafrika jaoks endeemiline, kuigi Lõuna-Aafrikast on selle ökosüsteemi tõttu rohkem esinenud.

Selle värv on kolme värvi, nagu pruun, must ja valge, ja samas eksemplaris pole kahte eksemplari. Lisaks sellele tõmbavad nad tähelepanu oma suured ja ümarad kõrvad alati püsti.

Lakioonid elavad ja külastavad karja, põõsad ja muud keskmise suurusega kabiloomad. Neil on väga efektiivne saagiks saamise viis: väsimuse vältimiseks vabasta üksteist. Nende sotsiaalne süsteem on matriarhaamiline, see tähendab, et naised suunavad neid.

2. Guinea kanu

Seda nimetatakse ka "tavaliseks värviks" või "halliks värviks"on Aafrikast pärit kanade pere lind, kuigi see on sisse toodud teistesse laiuskraadidesse, näiteks Prantsusmaal. Ta eelistab avatud ja sooja piirkonna ja võib segada kodukana.

See on Lõuna-Aafrika looma üks silmapaistvamaid esindajaid, mis on umbes 50 sentimeetrit see on silmatorkav tema sinakaks kaelal, selle sulgedes on mustad ja hallid "kaalud" ja selle peal pruunikas koorik. Erinevalt teistest perekonna liikidest ei esine pärmkana seksuaalset dimorfismi.

3. Lihtne sebra

"Ühine" sääre on veel üks Lõuna-Aafrika loomastiku liikidest, mida me võime esile tõsta. Ta elab savannas ja tasandikel ning jahipidamise ja selle loodusliku elupaiga vähenemise tõttu elanikkond väheneb järjest. Tavaliselt on seda näha mandril asuvates reservides ja rahvusparkides.

Tuntud oma valge ja mustad triibulise korpuse (no pattern repeats), võib sebra mõõta 150 sentimeetrit ja kaaluda 380 kilo. See on väga kommunistlik loom, kes elab väikestes meeste ja mõnede noortes naiste rühmades.

Öösel veetlevad nad korduvalt varjupaika ja vältida kiskjaid. Tahab süüa madalat rohtu ja mõnikord toidab varsi ja lehti.

4. Aafrika Jabiru

See lind Suuruselt ja välimustüübina sarnanev löök sarnaneb sulle (valge ja must) ja pikkade (punane ja must). Elav jõgedes, märgaladel, magevee laguunidel ja soodadel, heintaimede lähedal ja avatud aladel.

Päeva jooksul peab see oma sulgi harjama ja eraldama kehast temperatuuri vähendamiseks. Nad täidavad ka oma vee piigid, et jahtuda ja "ujuda" noori või mune. Nad veedavad palju aega oma jalgadega, et otsida toitu: nad püüavad kala oma ekspertidega.

5. Suur Kudu

Suur kudu on veel üks Lõuna-Aafrika loomastik, mida saame esile tuua. See veiste perekond on imetaja suur ja meeste sarved on silmapaistvad: see näeb välja nagu "spiraal" ja ulatub kuni 120 sentimeetrit pikk.

Kudu elab põõsas, eraldi rühmas meeste ja naiste vahel (viimane noortega). See toidab lehti ja hõbeda oksad, on öösel harjumusi ja, kuigi see on aeglaselt kõndima, võib see hüpata kuni kaks meetrit, kui ta peab põgenema kiskjate küünest või lööbist.

Vaata videot: Lõuna-Aafrika seiklus

Like this post? Please share to your friends:
Lisa kommentaar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: