Lõuna delfiin

Lõuna delfiin

Lõuna delfiin Tuntud ka kui sujuv delfiin, elab see lõunapoolkeral, Antarktika lähedal asuvates vetes. Kuid see ei ole selle suurepärane eristav tunnus: me räägime sulle kõik sellest mereimetajate kohta.

Lõuna delfiinide omadused

Lõuna delfiin on vaalatükk ododento ja lihasööja, kes elab ookeani lõunapoolses osas. Seda ei ole lihtne näha ja me ei tea veel palju oma eluviisi ja tavasid, sest see on kiire ja ebatõenäoline loom.

Teame, et see on keskmise suurusega delfiin: Mõõtmed on 2-3 meetrit pikkad ja kaaluvad natuke vähem kui 100 kilogrammi. Kogupindala osas ei erine need pealiskaudsed delfiinid, mida me tavaliselt näeme fotodel või delfiinidel.

Kuid Neil on mõned suured erinevused nende delfiinide suhtes: neil puudub seljavalu. See tähendab, et neil ei ole lõksu, et peaaegu kõik vaalatööjad kannavad selga. Lisaks on tema nina param, peal veidi väiksem ja külgmised uimed on ümardatud.

Värvide osas on ka lõunapoolne delfiin silmatorkav: keha alumine osa, uimed ja pea on valged; keha ülemine osa ja tagumine tiib on mustad. Selle värvid tuletavad meelde tema kauge sugulane, Orca.

Lõuna delfiinide käitumine

Lõuna-delfiin on vaalatükk ododento, see tähendab, et tal on hambad. See on lihasööja see sööt peamiselt kalmaari, kala ja kaheksajalg. Nagu teised vaalalised, on nad intelligentsed loomad, kes võivad välja töötada strateegiad kala rühmas.

Need loomad elavad igas suuruses rühmas. Mõnede isendite kolooniaid on näha reisides, kuid on teada ka umbes 1000 üksikisiku rühmad. Aga neid rühmi ei moodusta mitte ainult siledad delfiinid, vaid nad sobivad ka teiste loomadega, nagu piloodivailed või muud delfiinide liigid.

Igal grupil on erinev iseloom. On mõned häbelik rühmad, kes keelduvad lähenemast paatidele, teised on rohkem ekstverteerunud ja nad lasevad ennast näha, kui nad ei lähe mängu lähedale.

Tänu oma hüdrodünaamilisele kehale Nad on üks delfiinide liikidest, mis võivad ujuda suurema kiirusega: on jõudnud kiirusele 60 kilomeetrit tunnis.

Tänu nende kiirusele ei jõua nad tavaliselt veest lahkumiseni tavaliselt kõrged hüpped: selle asemel eelistavad nad jõudu näidata ja nad hüppavad piki ja nad tõmbavad veidi veekogu ja sõidavad suurel kaugusel.

Lõuna delfiinide elupaik

Lõuna-delfiin elab lõunapoolkeral; tal on lähedane sugulane, Põhja-delfiin, kes elab meie planeedi põhjaosas. Nad erinevad oma elupaikade ja nende värvide poolest, kuid mõlemal puuduvad seljavalu.

Allikas: //www.infogate.cl/

Lõuna poolkeral seda võib leida kõige külmemates vetes: selle elupaik ümbritseb Antarktika tervikuna. Vaatlused ilmnevad nii Argentina, Uus-Meremaa kui ka Lõuna-Aafrika rannikul.

Lõuna-Ameerikas võivad nad ilmuda Argentina rannikul, Malvinas saartel ja mõnikord Tšiili suunas. Kuid nad on tavaliselt häbikad loomad, kes harva lähenne rannikule: enamik vaatlusi registreeritakse vaalapüügilaevade poolt.

Lõuna delfiinide kaitse

Teie elanikkonna arvutamiseks pole piisavalt andmeid ja selle tervis: see tähendab, et ei ole teada, kas see on väljasuremisohus või mitte. Õnneks tundub, et Lõuna delfiinidel ei esine suurt ohtu.

Selle looduslikud röövloomad on haid ja see vaevu kannab inimestele jahti. Mõnikord lõpeb see püütud püügivahenditega ja selle liha hinnatakse krabide söödaks.

Igatahes seda on arvestatud ja see on lisatud erinevatesse rahvusvahelistesse konserveerimislepingutesse mereliike. Kui teil on õnnestunud rohkem õppida ja teada, kui palju lõunapoolseid delfiine on, võite otsustada hoiatusteate tõsta või seda ka edaspidi kaitsta.

Lõunapoolne delfiin on selle perekonna ainuke, kellel ei ole seljapiiri, mis elab lõunapoolkeral. Meil on vähe teavet tema elu ja tema rahvastiku suuruse kohta, aga Tänu sellele, et ta on häbelik loom ja ei jõua rannikule, ei tundu see olevat otseses ohus.

Vaata videot: Golden Dolphin Supreme Caldas Novas, Brasiilia (Lõuna-Ameerika). Parim kuldne delfiinide ülem

Like this post? Please share to your friends:
Lisa kommentaar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: