Narwhal: mere ükssarv

Narwhal: mere ükssarv

See tundub olevat mütoloogiline olemus, kuid see on tõeline olemus, mis elab meie ookeanides. Nad nimetavad seda üheksanda merena ja seda on raske seda uurida; Mitte kõik narwhalsil on oma iseloomuliku sarve. Narwhal on vähe tuntud, kuid põnev loom.

Narvaali omadused

Ükssarvik on tihedalt seotud belugas ododento vaalalised, mis tähendab, et see on mereimetaja on hambad. See on osa vaalade perekonnast ja seda iseloomustab suur sarv, mis on pea ees, mis on tõesti fang.

Mehed ja naised on veidi erinevad. Täiskasvanutena kaalutakse meestel keskmiselt 1600 kilogrammi ja naised ulatuvad 1000. Naissoost on natuke väiksem kui mees: nad mõõdavad ligikaudu neli meetrit, kuid tavaliselt jõuavad neli ja pool meetrit.

Teisest küljest muudab narwhal oma elu kogu elu jooksul. Kui nad on sündinud, on nad halltoonid ja tumedad laigud ilmuvad igaühe jaoks ainulaadse mustriga. Need laigud ei ilmu enam kui see jõuab kahe-aastane, kuid kasvab aja jooksul, ja on pikim töötab ilmuvad mustad: tema laigud on kasvanud nii palju, et on täiesti kaetud.

See erineb teistest vaaladest selle poolest, et tal ei ole seljavalu, mis on iseloomulik, et ta jagab belugasid. Selle asemel on rist, mille mõõtmed on kuni üks meeter pikk.

Selle kõige silmatorkavam omadus on nende tohutu merilutsu pea ees. See fang mõõta kahte meetrit ja kaaluda rohkem kui 10 kilogrammi. See on meestel ainulaadne, kuna naised seda kunagi ei arenda.

Alles hiljuti polnud teada, miks Narwhal kasutas oma merilutsu. Usuti, et see oli seotud orientatsiooniga, ja mõned teadlased võisid öelda, et see aitas tal lõhkuda õhuke jää. Hiljutised uuringud näitavad seda Narwhal kasutab oma merilutsu huntamiseks: see häirib kala, liigutades seda väga kiiresti ja seega saab neid süüa.

Narwhal käitumine

Narwhal elab väikestes karjades. Talvel kuuluvad nad kokku kahe kuni üheksa isikud, kuid suvel nad rändavad lõunasse ja moodustatakse sadu või tuhandeid narwhale tohutuid karju.

Tuleb märkida, et narwhals on eriti mürarised vaalalised. Paljud teised vaalade liigid teevad vaevu heli, kuid narwhals ei ole mitte ainult pidevalt müraga suhtlevad, vaid ka mitmesuguseid neid.

Nii toodavad nad klikid rutiinse ja erinevate ajavahemike järel; usutakse, et neid kasutatakse echolokatsioonina, nagu ka delfiine. KuidAvastati viled ja muud helid, mis on tõesti ainult suhtlemine teiste narvallidega. Nad suudavad neid helisid moduleerida, mis muudab spetsialistide arvates keerukaks keeleks.

Seevastu ja selle söötmisega on see loom saada oma toitu merepõhjale. See sukeldub viimase 30 minutiga ja teadaolevalt ulatub kuni 800 meetrit sügavani; nii Sigade vaalaga on see üks imetajatest, kes jõuavad sügavale sügavusele allapoole.

Narwhal Habitat

Narwhal asub planeedi väga kindlal alal. Talvel elab see Põhjapooluse ümbruses jäävates idaosades: Põhja-Kanadas, Gröönimaal ja Venemaa Atlandi ookeani põhjaosas. Suvel teeb see väikest rännet lõunasse ja on jõudnud mõnest fjordist või mõnest Kanadast sisenemisel.

Me teame seda, et enne, kui nad elasid soojemates vetes, kuid arenguga on nad liikunud planeedi kõige külmematele vetele. Neil on väga piiratud elupaik ja seetõttu me teame, et nende populatsioon ei ole väga lai. Nad on deklareeritud kui väljasuremisohus olevad liigid, kuigi seal on peaaegu üldse röövloomad; ainult inuitlikud inimesed külastavad seda.

Narvaali söötmine

Narwhal toitub ainult kaladele ja koorikloomadele, muutes selle lihasööjaks. Te võite kala kala püüda pinnal, kuid see on tavaline, et uppumine toitmiseks mereelus elavatest olenditest.

See toidab eriti siis, kui talv algab ja on äsja lõpetanud põhjaosa emigreerumise, tagasi külmesse vette. Kui vetes, kus te elate, pole peaaegu ühtegi jääd, toidab see väga vähe või mitte midagi; nad võivad teha väga aeglase seedimise, mis muudab toitu sööta ja toidab nädala või kuu jooksul.

Narwhal on veel üks väljasuremisohus vaalapüügiliik, kuid õnneks on teie kaitse tagatud. Kuigi neid on raske õppida ja neid põhjalikult tundma õppida, tundub, et selle rahvastik jääb stabiilseks; Sellel ei ole palju tammide ja suurim oht, mida ta peab ellu jääma, on reostus.

Noor beluga päästetud
2017. Aasta septembris leiti beluga pojeng piiratud. Me ütleme teile, et see beluga lugu päästsid beluga ja mida nende valdajad teevad. Loe edasi "

Pildi allikas: dr Kristin Laidre, Polari teaduskeskus

Vaata videot: Aktsepteerin ennast

Like this post? Please share to your friends:
Lisa kommentaar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: