Uudishimulised lendavad oravad

Uudishimulised lendavad oravad

Kuigi nad ei lenda, kuid nad plaanivad, on need närilised tuntud kui lendavad orakesed ja Nad on põhjapoolkeral, eriti Põhja-Ameerikas ja Euroopas. Selles artiklis me anname teile rohkem teavet selle uudishimuliku ja väikese öölooma kohta, mida loeti paljude linnuliikide ja imetajate saagiks.

Lendavate oravade üldised karakteristikud

See on peamine võime ja tänu millele saabub lendamise nimi hüppab puust puusse, lahustades membraani, mis kulgeb selja ja eesmise jalgade vahel, mis võimaldab teil jõuda edasi või langeda aeglaselt.

Isegi "lendu" võivad nad suunata või kontrollida trajektoori saba või jalgade liigutamisega. Peale selle, kohev saba toimib "pehmendusena", et pehmendada maandumist enne maanteelt maha toomist.

Ära unusta, et see väike näriline seda peetakse toiduks mitmele loomale, nagu maod, öökullid, koiotsid, raccoons, martens ja kassid. Seepärast on hädavajalik olla vaikne ja põgeneda võimalikult kiiresti oma kiskjate lõualudest.

Lendavad orakesed elavad trepilades ja loovad oma närnid lehtede ja pulgadega oksadesse. Nad söödavad putukaid, sisalikke, mune, seemneid, koore ja puuvilju.

Selle närilise paaritusperiood toimub veebruarist märtsini ja noorte sündimisel jäävad naised – isased ei osale tõuaretuses vähemalt kaks kuud. Pärast seda saab nad ise enda eest vabaneda, lahkuda pesast ja plaanida toidu otsimisel või põgeneda nende ohtlikest kiskjadest.

Lendavate orroliigid

Kõigi poolkeral esinevate 45 lendava oravareliigi hulgas on võimalik esile tuua kolm suurimat:

1. Lollakas lendav orav

See paikneb Kashmiri piirkonnas – India põhjaosas – kuigi seda on näha ka Tiibetis, Hiinas ja Pakistanis; eelistab okaspuureharusid ja koopasid. See on seni teadaolev suurem kaal ja suurus: see võib ulatuda 60 sentimeetrini.

Põõsad lendavad oravad on sarnased nendega, kellel pole glideeritust: selle pea on väike, sellel on pikk saba ja paks, paks karusnahk, mille välimus on vill, seega selle nimi.

2. Põhjapoolsed oravad

See elab Põhja-Ameerikas ja on 100% öösel (teistel liikidel võivad olla teatud ööpäevased harjumused). Seda võib näha Aoslases ja Californias asuvate okaste metsade vahel seal on kaks alamliiki: üks, mis elab Vaikse ookeani rannikul ja teine ​​Appalachi mägede lõuna pool.

Tema nahk on paks, pruun ja hall valkjas kõhuga Tema silmad on väga suured ja saba on tasane. Seda iseloomustavad pikad vorstid ja loomulikult membraan, mis võimaldab neil puude vahel liikuda.

See toitub seentele, samblikutele, pähklitele, sapile ja puuviljadele, kuigi mõnikord võib see laiendada oma toitu lilledele, pungadele, putukatele või karrionile.

3. Siberi lendav orav

Tundub välimuselt ja elustiililt palju tavalistele orkidele, sest neil on hall või pruun karv ja pikk saba. Saate lennata kuni 35 meetri kauguseni.

Siberi orav elab Põhja-Euroopa segaaladel, kuid erinevalt teistest selles piirkonnas asuvatest loomadest ei hibernateta, kuigi see toob karmide talvide puhul kaasa puuviljade, marjade, seente ja terade varude kogunemise. Ta suudab ellu jääda tänu oma häbelikkusele, oma öistele harjumustele ja vaiksetele liikumistele.

Like this post? Please share to your friends:
Lisa kommentaar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: