Võtke pudú, väikseim hirv

Võtke pudú, väikseim hirv

Suur hirvlaste perekond koosneb suurtest liikidest ja on väga väike, nagu ka pudu puhul. Seda Lõuna-Ameerikast pärit hirved, täpsemalt Andide piirkonnast, tuntakse ka hirvedena. Me teavitame teid temast selles artiklis.

Pudu omadused

Need hirvlased on vahemikus 60 kuni 90 sentimeetrit pikk ja 30 kuni 40 sentimeetrit pikk. Lisaks kaaluvad nad 7-10 kilogrammi. Selle pea on väike ja mantli värv võib olla pruun, punakas, pruun ja isegi hallikas. Uutel täiskasvanutel on väikesed valged laigud, mis seejärel kolme kuu jooksul tumedavad ja kaovad täielikult.

Pudu valib tiheda metsiku ala, mida ümbritsevad kuni 1800 meetri kõrgused lehtköögiviljad puud. See toidab lehed, köögiviljad ja maitsetaimed, mis on selle piirkonna emakeelega. Need on üksikud loomad – välja arvatud reproduktiivse perioodi ajal – ja öösel harjumused.

Neid ei ole palju tõendeid, kuna need on üsna ebakindlad, kardavad ja peidavad väga hästi. Selle looma peamised röövloomad on Andi kassi, puma ja mõned suured röövlinnud.

Selle hirvaga seotud suurimad probleemid on looduslike metsade hävitamine koos ebaseadusliku jahi, metsatulekahjude ja liiklusõnnetustega.

Nende paljundamine kestab umbes 200 päeva. Tarnimise ajal on naisel ehitis kindel "lehed" pesaga. Ühe allapanu kohta sündinud on ainult üks noor, kes sõltub emast kuni kolm kuud. Sel hetkel hakkavad sarvede otsad kasvama ja jõuavad esimese eluaasta lõpuni seksuaalse küpsuseni.

Pudu kaks alamliiki

Sõltuvalt geograafilisest asukohast ja suurusest leiate kaks alamliiki: põhja pudú (Pudu mefistofiilid) ja lõuna pudú (Pudu puda). Endine elab Ecuadores, Venezuela, Peruu ja Colombia, samas kui viimane elab Argentiinas ja Tšiilis (eriti Patagoonia järvede läheduses). Mõned omadused:

1. North pudu

Tuntud ka kui venadito de los toetus või kääbus hirved, on see maailma väikseim hirv. See eelistab kõrgemaid alasid, stepi, páramose ja Andide punaseid elama 2000-4000 meetri kõrgusel merepinnast.

See mõõdab maksimaalselt 70 sentimeetrit ja kaalub keskmiselt neli kilo. Sellel on lühikesed sarved, ümarad ja väikesed kõrvad ning punakaspruun karvkate, kergete täppidega kurgus ja pimedas peas.

2. South pudu

Pisut tugevam kui tema põhjapoolsem sugulane, lõunapudu või venadito on Tšiili ja Argentiina metsade suhtes endeemiline. Suurim rühm elab Laníni rahvuspargis, ehkki teised populatsioonid on tuntud ka Araucanía, Biobío ja Ayséni Tšiili piirkondades.

Vormida väikesed perekonnad või liidud, et saada kättesaadavaks taimestik "vihje": sööge looduslike põõsaste, seemnete, langenud puuviljade ja heintaimede lehed. See on aktiivsem öösel ja päikeseloojangul ja põgeneb nii kiiresti kui võimalik maapinnast. Kuigi tema peamine kiskja on puma, kannatab praegu ka kodumaiste koerte rünnakud.

See mõõdab umbes 40 cm kõrgust ja kaalub umbes 10 kg. Selle karvane on paksud tumepruun, väike saba ja sarved ainult meestel. Selle hirvkonna auks saavad Valdivia rahvusvahelise filmifestivali (Tšiili) võitjad "kuldne pudu".

Like this post? Please share to your friends:
Lisa kommentaar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: